Paris 2024: Sen Nehri'ndeki Triatlon Antrenmanı Kirlilik Nedeniyle İptal Edildi

Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki triatlon antrenmanı, Sen Nehri'nde yaşanan kirlilik nedeniyle iptal edildi. Uluslararası Triatlon Federasyonu, fırtınalar sonucu su kalitesinin bozulduğunu açıkladı. Bisiklet ve koşu antrenmanları ise devam edecek.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda triatlon sporcularının bugün Sen Nehri'nde yapmayı planladıkları antrenman, su kirliliği nedeniyle iptal edildi. Uluslararası Triatlon Federasyonu, Paris'te etkili olan fırtınalar sonucu su kalitesinin bozulduğunu ve bu nedenle antrenmanın yapılamayacağını duyurdu. Bisiklet ve koşu antrenmanlarının ise devam edeceği belirtildi.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının, Sen Nehri'nde bugün yapmayı planladıkları antrenman, kirlilik nedeniyle iptal edildi. Uluslararası Triatlon Federasyonu, Paris'te iki gecedir yaşanan fırtınalar sonucu su kalitesinin kötüleştiğini belirterek, triatlon karışık bayrak yarışı antrenmanının Sen Nehri ayağının iptal edildiğini duyurdu. Ancak federasyon, yarışmanın bisiklet ve koşu bölümleri için antrenmanların yapılabileceğini açıkladı.

Önceki günlerde, 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde Sen Nehri'nde yapılması planlanan triatlon antrenmanları da kirlilik nedeniyle gerçekleştirilememişti. Sen Nehri, Olimpiyat Oyunları öncesinde birçok kez kirlilik tartışmalarına neden olmuştu ve suyun temizlenmesi için 2015'ten bu yana 1,4 milyar avro harcandı. Paris'te 26 Temmuz'da başlayan 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 11 Ağustos'ta sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.