Paris Belediye Başkanı Olimpiyat halkalarının Eyfel Kulesi'nde kalacağına yemin etti

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo hafta sonu yaptığı açıklamada, Olimpiyat halkalarının devam eden Paralimpik Oyunları'nın ötesinde Eyfel Kulesi'ni süslemeye devam edeceğini söyledi. Onun bu tutumu Parisliler arasında hararetli bir tartışmayı tetikledi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Olimpiyat halkalarının şehrin en simgesel simgesinde kalıcı bir unsur haline geleceğinden şüphe duymuyor.

Hidalgo, Cumartesi günü Fransız gazetesi Ouest-France'a yaptığı açıklamada, "Paris Belediye Başkanı olarak karar benim ve IOC'nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) onayına sahibim... Bu yüzden evet, Eyfel Kulesi'nde kalacaklar" dedi.

Sosyalist belediye başkanına göre, Fransa başkentinin en simgesel anıtına sabitlenen halkaların yerine aynı büyüklükteki beş adet daha hafif halka yerleştirilecek, çünkü mevcut olanlar uzun süre sabit kalamayacak kadar "ağır".

Hidalgo'nun açıklamasını bazı Parisliler coşkuyla karşıladı.

 

"Eyfel Kulesi çok güzel, halkalar renk katıyor. Onu böyle görmek çok hoş," diyen genç bir kadın, kendisini Solène olarak adlandırıyor, France Bleu radyo web sitesine konuştu.

Bir kişi, 6 Ağustos 2024 Salı günü Fransa, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyatları sırasında Eyfel Kulesi'ndeki Olimpiyat halkalarıyla selfie çekiyor. 

Hidalgo, Oyunlar sırasında "Fransızların Paris'e yeniden aşık olduğunu" ve "bu şenlik ruhunun devam etmesini" istediğini iddia etse de, herkes onunla aynı duyguları paylaşmıyor.

"Olimpiyatlar neredeyse bitti, devam etme zamanı. Eyfel Kulesi'ni rahat bırakın," diye yazdı bir kullanıcı X'te.

"Tarihi bir anıt, neden yüzüklerle kirletelim ki? Olimpiyatlar için iyi oldu ama artık bitti, devam edebiliriz, belki de onları kaldırıp Eyfel Kulesi'ni eskisi gibi yapmalıyız," dedi Manon adlı yerel bir sakin France Bleu'ya.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 11 Ağustos 2024 Pazar günü Fransa'nın Saint-Denis kentindeki Stade de France'da düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyatları kapanış töreninde Olimpiyat bayrağını sallıyor. 

Hidalgo, Ouest-France'a verdiği röportajda Olimpiyat kazanının Tuileries Bahçeleri'nde kalmasını istediğini de dile getirdi. Ancak bu karar, bahçenin devlet malı olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ait.

2014'ten bu yana Paris Belediye Başkanı olan Hidalgo, geçen yıl oy kullanan seçmenlerin yüzde 8'inden azının katıldığı referandumun ardından kiralık elektrikli scooter'ların yasaklanması da dahil olmak üzere cesur ve bazen tartışmalı reformlarıyla tanınıyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.