'Paris suikasti' zanlısı Ömer Güney ilk duruşmaya 1 ay kala cevaevinde öldü

PKK’nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve KNK Gençlik Hareketi üyesi Leyla Söylemez adlı üç kadının Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülmesine dair davanın ilk...

PKK’nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve KNK Gençlik Hareketi üyesi Leyla Söylemez adlı üç kadının Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülmesine dair davanın ilk duruşmasına 36 gün kala katliam zanlısı Ömer Güney'in cezaevinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Güney'in öldüğü bilgisi Fransız makamları tarafından Cansız, Doğan ve Söylemez ailelerine bildirildi. ANF'nin haberine göre, Fransız makamları daha önce ailelere Ömer Güney'in ağır hasta olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu bilgisini iletmiş.

Güney'in sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye talebinin Pazartesi günü görüşüleceği için aile ile avukatlar önceki gün bir araya gelmişti. Aile ve avukatların görüşmesi sırasında Ömer Güney'in yaşamını yitirdiği bilgisi ulaştırıldı. Mayıs 2015'te soruşturmanın bittiğini hatırlatan aileler, davanın başlamamış olmasını eleştirdi. Fransız makamlarına tepki gösteren aileler, cinayetlerin aydınlatılmasına engel olunduğunu ileri sürdü.

Tutuklandığı sırada belirgin bir sağlık sorunu bulunmayan ve henüz 34 yaşında olan Ömer Güney'in kamuoyuna açık şekilde ifade vereceği ilk duruşmaya 36 gün kala cezaevinde ölmesi kuşklulu bulundu. Bilindiği gibi aralarında PKK lider kadrosundan Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadının Padis'te öldürülmesinin bir MİT operasyonu olduğu ileri sürülmüştü. Cansız'ın Abdullah Öcalan ve AKP hükümeti arasında yürütülen "çözüm" görüşmelerini eleştirdiği belirtiliyordu. 

Güney'in ölüm nedeni ve zamanı konusunda ise Fransız makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!