Paris'te 130 kişinin ölümüne neden olan sanığa ömür boyu hapis

Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında 130 kişinin ölümüne neden olan koordine terör saldırılarında yaşayan tek sanık Salah Abdeslam, cinayetten suçlu bulundu ve Fransa yasasındaki en ağır ceza olan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Brüksel doğumlu Fransız vatandaşı Salah Abdeslam,  2015 yılında Paris’te birden fazla noktada meydana gelen bombalı ve silahlı saldırıların bir parçası olarak suçlu bulundu. Terör örgütü IŞİD’in sorumluluğu üstlendiği saldırılarda 130 kişi ölmüş, 490 kişi yaralanmıştı. 

Saldırılar, intihar bombacılarının Paris’te maç sırasında Stade de France çevresinde kendilerini patlatmasıyla başlamış daha sonra şehrin çeşitli bölgelerinde restoranlara silahlı saldırı düzenlenmişti. Aynı gece Bataclan konser salonunda Eagles of Death Metal konserine saldırı düzenlenmiş, 90 kişi öldürülmüştü. Konser salonundakiler uzun bir süre rehin alınmıştı. 

Fransa’nın en uzun süren ceza yargılaması olan davada jüri paneli, Abdeslam’ı terörizmdensuçlu buldu. Abdeslam’a ömür boyu hapis cezası verildi. 

Terör saldırısındaki diğer 19 şüpheli saldırıyı planlama ya da lojistik yardım gibi suçlardan suçlu bulundu. 

Saldırıyı gerçekleştiren 10 kişiden ise yalnızca Abdeslam o gece sağ kalmıştı. Diğer saldırganlar ya kendilerini öldürmüş ya da olay yerinde polis tarafından öldürülmüştü.

Savcılık, Abdeslam’ın da o gece Paris’te bir barda üzerindeki intihar yeleğini patlatmayı amaçladığı ancak yeleğin çalışmadığını söyledi. Abdeslam ise kendi vazgeçtiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor