Paris'te Kadın Öğrenci Cinayeti: Ülke Ayağa Kalktı!

Paris'te bir kadın öğrencinin öldürülmesi, göçmenlik konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi ve sağcı politikacıların sert önlemler talep etmesine yol açtı.

Paris’in prestijli bir mahallesinde 19 yaşındaki bir kadın öğrencinin öldürülmesi, Fransa'da göçmenlik ve güvenlik politikalarına yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Cuma günü Paris-Dauphine Üniversitesi'nden ayrılan genç kadın, Cumartesi günü Bois de Boulogne parkında yarı gömülü halde bulundu. Olayın ardından, 22 yaşındaki Faslı Taha O. adlı bir şahıs zanlı olarak gözaltına alındı. Taha O., 2019 yılında bir öğrenciyi tecavüzden hapse girmişti ve bu ayın başında serbest bırakılmıştı. Şu an Cenevre’de yakalanan zanlı, Fransa’ya sınır dışı edilmek üzere bekletiliyor.

Fransa'nın yeni İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, bu trajik olayın ardından, kamu güvenliğini sağlamak amacıyla hukuk sisteminde değişiklik yapma gerekliliğine dikkat çekti. Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) başkanı Jordan Bardella ise, "Bu göçmenin burada bulunma hakkı yoktu, ama yine de suç işlemeye devam etti" diyerek hükümeti sert önlemler almaya çağırdı. Olayın, Fransa’daki adalet sisteminin zayıflığını gözler önüne serdiği ve aşırı sağcıların bunu istismar edebileceği yönünde endişeler dile getirildi.

Philippine’in kayboluşu, "The Sorority" isimli bir uygulama üzerinden acil yardım çağrısı yapılmasını sağladı; fakat genç kadın bu uygulamayı kullanmıyordu. Meslektaşları tarafından sakin ve örnek bir öğrenci olarak tanımlanan Philippine’in ölümü, Bois de Boulogne bölgesindeki güvenlik endişelerini artırdı. Park, uzun yıllardır fuhuş merkezi olarak biliniyor ve son yıllarda madde bağımlılığı gibi sorunların artmasıyla yerel halk için daha da tehditkar bir hale geldi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.