Paris'te Tarım ve Hayvancılık Fuarı hınca hınç doldu

Cüneyt Ayral/ PARİSFransa’nın en önemli fuarlarından birisi olan Tarım ve Hayvancılık fuarı 25 Şubat günü açıldı ve Cumhurbaşkanı Franze Holland tarafından ziyaret edildi. BFM TV muhabiri daha önceden yapmış olduğu röportajlara...

Cüneyt Ayral/ PARİS

Fransa’nın en önemli fuarlarından birisi olan Tarım ve Hayvancılık fuarı 25 Şubat günü açıldı ve Cumhurbaşkanı Franze Holland tarafından ziyaret edildi. BFM TV muhabiri daha önceden yapmış olduğu röportajlara dayanarak Cumhurbaşkanına “Tarım ve Hayvancılık için iktidarınız süresince hiçbir şey yapmadığınızdan şikayetçi çiftçiler, siz ne diyeceksiniz?'' diye sorunca Holland ekonomik krizden ve genel sıkıntılardan söz ederek soruya net bir yanıt veremedi.


Fransız çiftçisinin ekonomik krizden derinlemesine etkilendiği ve önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde buna göre oy kullanacakları öne sürülüyor.


Paris’in dev fuar alanının tümünü kapsayan fuar yoğun ilgi görüyor. 5 Mart’a kadar açık kalacak olan fuar “uluslararası'' olmasına karşın daha çok Fransızların egemenliğinde. 


AB ülkeleri arasında tarım ve hayvancılıkta önde gelen ülkeler arasında olan Fransa sergilenen ürünler ile bu konudaki iddasını sürdürmekte olduğunu gösteriyor.


Fuar sırasında fotografını çekmek istediğim birkaç kişi sözleşmişçesine “Türkiye’de yayınlamazsın değil mi? Orada herkesi hapise atıyorlar'' diye takıldı. Geçmiş yıllarda fuarlarda Türk gazeteci olmak iyiydi, çünkü Türkiye önemli bir pazardı ve insanlar kendilerini duyurmak istiyorlardı, şimdi ise böyle bir utanç ile işimizi sürdürmek durumunda kalıyoruz.


Standları ziyaret ederken, bir inek üreticisi de Türkiye’ye canlı hayvan satmakta olduklarını anlatıyordu… Türkiye gibi bir ülkenin tarım ve hayvancılıkta bu kadar geri gitmiş olmasını üzüntü ile izledim bu fuar sırasında.


Fuarda özellikle çocuklara çok önem veriliyordu, çeşitli standlarda yaşlarına göre çocuklara boyama kitapları dağıtılıyor, hayvanları beslemelerine izin veriliyor, biolojik deneyler yapmaları isteniyor ya da mutfakta bıçak kullanmak öğretiliyor.


France Culture radyosunun sürekli canlı yayın yaptığı fuar ülkenin bu konudaki kalkınmışlığının belgesiydi…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya, Batılı Tehditlere Karşı Taktik Nükleer Silahları Devreye Sokuyor: Askeri Tatbikat Başlıyor
Açlık Krizi ve Çatışma: AB Yetkilisi Gazze'deki Acil Durumu Gündeme Taşıyor
Blinken ve Romney, İsrail Zorlukları ve TikTok'un Kaderini Tartıştı
ABD Mühimmatı Kullanılan İsrail Saldırısı: 7 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti
ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar