Parmak Uzunluğuyla Psikopatlık Arasındaki Gizemli Bağ !

Parmak Uzunluğu ve Psikopatlık: Kanadalı bilim insanlarının keşfi, el izleri aracılığıyla insan zihnindeki gizemli bağlantıyı açığa çıkarıyor.

Psikopatlar, uzun süredir gişe rekorları kıran birçok ünlü filme konu olmuştur. Bilim insanları, gerçek dünyada bir psikopatı tanımanın basit bir yolunun olabileceğini belirtiyor. Bir araştırma, yüzük parmağı ile işaret parmağı arasındaki uzunluk farkının, psikopatik eğilimlere sahip olma olasılığını artırdığını ortaya koymuştur.

Kanada'daki Centre de Recherche Charles-Le Moyne'dan araştırmacılar, psikopatlık eğilimlerinin "biyolojik kökenli" olabileceğini öne sürdüler. Çalışmada, "Psikopatik davranışlara sahip bireyler sosyal açıdan sorunlu olabilirler, ancak bu davranışların biyolojik temelleri olabilir ve hızlı bir yaşam öyküsüne sahip olabilirler" ifadesine yer verildi.

Psikiyatri Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan çalışmada, 44'ü psikolojik rahatsızlık tanısı almış, 36'sı psikolojik olarak sağlıklı olan toplam 80 katılımcının elleri incelendi. Araştırmacılar, katılımcıların sağ ellerini detaylı bir şekilde inceledi ve çeşitli psikolojik değerlendirmelerden geçirdi.

Elde edilen sonuçlar, daha düşük bir "2D:4D" oranına (işaret parmağından daha uzun yüzük parmağı) sahip olan bireylerin daha yüksek düzeyde psikopatik ve antisosyal özelliklere sahip olma eğiliminde olduğunu gösterdi. Bu oranın, fetüsün rahimde maruz kaldığı testosteron ve östrojen miktarından etkilendiği daha önceki çalışmalarda belirtilmişti.

Buna ek olarak, sonuçlar erkeklerin genelde kadınlardan daha düşük bir "2D:4D" oranına sahip olduğunu gösterdi. Bu durum, testosteron düzeyleri ile bağlantılı olarak sporcularda ve genelde erkeklerde daha yaygın olarak görülmektedir. Ancak, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olması psikopati belirtisi olmadığını vurgulamak önemlidir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri

17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sağanak yağış uyarısı
Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!