Partisi dün kurulan Ahmet Davutoğlu ilk belediyesini aldı

Karaman'ın Sarıveliler Belediyesi Başkanı Halil Kulak'ın Ahmet Davutoğlu'nun partisine geçmesiyle Gelecek Partisi ilk belediyesini de almış oldu.

Karaman'ın Sarıveliler Belediyesi Başkanı Halil Kulak'ın Ahmet Davutoğlu'nun partisine geçmesiyle Gelecek Partisi ilk belediyesini de almış oldu.

Yeni partisi için kuruluş başvurusunu dün İçişleri Bakanlığına yapan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Bilkent Otel'de tanıtım toplantısı düzenledi. Yeni partinin ismi "Gelecek Partisi" olarak açıklandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Ahmet Davutoğlu "Arkadaşlarımızla birlikte tarihin ve milletimizin önündeyiz. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışılan korku atmosferine rağmen ülkemize müreffeh bir gelecek çizmek için bir araya geldik." dedi.

KURUCULAR KURULUNDA DİKKAT ÇEKEN İSİM

Yeni partinin ismi Gelecek Parti olarak belirlenirken; kurucular kurulunda isim listesi basına sızdı. Kurucular Kurulu'nda dikkat çeken isimler yer aldı. Bu isimlerden biri de Halil Kulak oldu.

İLK BELEDİYESİNİ ALDI

Kurucu üye Kulak, 31 Mart yerel seçimlerinde Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olmuş vesandıktan zaferle çıkmıştı. Kulak'ın Davutoğlu'nun partisine katılması ile Gelecek Partisi ilk belediyesini de almış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor