Partnerinizin sizi manipüle ettiğinin 7 işareti! Ruh sağlığınızı da etkiliyor

İkili ilişkilerde manipülatif davranış sergileyen kişiler, partnerlerini sürekli endişeli, bitkin ve şüpheci hissettirebilir. Bu durum, özellikle romantik ilişkilerde, kişinin öz güvenini kaybetmesine yol açabilir. İşte, partnerinizin sizi manipüle ettiğini gösteren 7 belirti...

Uzmanlar, pasif agresif davranışların ve sürekli suçlayıcı tavırların, duygusal manipülasyonun en belirgin işaretleri arasında yer aldığını ifade ediyor. Eğer partneriniz devamlı suçlayıcı, alaycı ve kaçamak davranışlar sergiliyorsa, bu durum duygusal manipülasyonun bir göstergesi olabilir. Psikolojik baskı da önemli bir işarettir; bu tür kişiler, kişinin algısını çarpıtarak kendini yanlış hissetmesine neden olurlar. "Çok hassassın, alıngansın" gibi ifadeleri sıklıkla duyuyorsanız, manipülasyona uğruyor olma ihtimaliniz yüksektir.

Manipülatif kişiler genellikle kendi hatalarını gizlemek amacıyla suçu başkalarına yüklemeye eğilimlidir. Partnerinizin sizi tehdit ederek kontrol altına almaya çalışması da farklı bir manipülasyon tekniğidir. Duygusal manipülasyonun bir başka işareti, partnerinizin sizden sessiz bir şekilde uzaklaşmasıdır; eğer onun istemediği şekilde davranıyorsanız, sessizlikleriyle sizi cezalandıracaklardır. Ayrıca, sizi kontrol etmek isteyen biri, arkadaşlarınız ve ailenizle olan iletişiminizi baltalamaya çalışabilir ya da kendi çıkarları doğrultusunda ailenizin ve arkadaşlarınızın desteğini almak isteyebilir. Kendinizi sık sık suçlu hissettirip özür dilemenizi sağlıyorsa, bu da manipülatif davranışların bir göstergesi olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.