Pasaportunuzu Uçak Yolculuklarında Neden Asla El Çantanıza Koymamalısınız?

Her uluslararası uçuş öncesinde, pasaportumun varlığını kontrol etmek alışkanlık haline geldi. Çoğu seyahat tutkunu için pasaport, yurt dışına çıkmanın vazgeçilmez bir unsuru gibidir, hatta ona dokunmasanız bile.

Yolculuk yapan birçok kişi, uluslararası seyahat sırasında genellikle pasaportlarını her daim yanlarında bulundurur. Ancak, seyahat esnasında kaçınılması gereken potansiyel bir sorun var: pasaportu el çantasına koymak.

Çoğu zaman uçak kabininde kişisel eşyalarını ve bir el çantasını getirme izni olan yolcular için (ancak temel ekonomi biletleri genellikle sadece kişisel bir eşyaya izin verir), pasaportunuzu, el bagajınızın güvenli bir cebine koymak cazip gelebilir. Ancak bu, büyük bir hata olabilir.

Sorun, bir kapı görevlisinin veya uçuş görevlisinin uçağa binmeden önce el bagajınızı kontrol etmeniz gerektiğini bildirdiğinde ortaya çıkar. Çoğu durumda, kapı kontrolü, baş üstü bagaj alanının yetersiz olduğu bir uçuşta gerçekleşir. Kapı görevlileri genellikle yolculardan uçağa binmeden önce kapıyı kontrol etmelerini isteyecek, ancak yeterli sayıda bagaj kontrol edilmezse, daha sonraki biniş bölgelerindeki yolcuların kapıyı kontrol etmeleri istenebilir.

Profesör Dan Bubb, "Eğer yanlışlıkla çantanızı kontrol ederseniz ve içinde pasaportunuz varsa, yapılacak en iyi şey uçağın geldiği kapıdaki havayolu müşteri hizmetleri temsilcisine başvurarak durumu açıklamaktır." Nevada Üniversitesi, Las Vegas ve eski bir havayolu pilotu olan Bubb, Simple Flying'e konuştu. Havaalanı personeli bazen bagajınızı bulabilir ve sizin için getirebilir, ancak bu şans işidir.

Diğer bir seçenek ise gideceğiniz yerdeki büyükelçilikle iletişime geçmek ve onların size yardımcı olabilecek bir çözüm bulmalarını ummaktır, ancak bu durumda ülkeye giriş yapmak zor olabilir.

Sonuç olarak: Pasaportunuzu her zaman yanınızda veya kişisel eşyanızda bulundurun, asla kapı kontrolünden geçmeyecek bir yerde değil. Ayrıca vize, aşı kayıtları gibi seyahat belgeleri ve önemli ilaçlarınızı da yanınızda taşıyın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

En sevdiğiniz renk sizin hakkınızda ne söylüyor?
Çocuğunuzun sağlıklı, mutlu, akıllı, yetenekli ve dirençli olmasını istiyorsanız bunları yapın!
Tamamen sindirilmesi için süzme peynirin yanında ne tüketmelisiniz?
Söyleyenden dinleyen arif gerek atasözünün anlamı
Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: Çeyrek altını alan gelin belli oldu!