Paşinyan: Karabağ'daki durumun sorumlusu benim, gerekirse mahkemeye çıkarım

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile Karabağ konusunda yapılan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Karabağ'daki durumun sorumlusu benim, gerekirse mahkemeye çıkarım'' dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile Karabağ konusunda yapılan anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Paşinyan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki mağlubiyetinden kendisinin sorumlu olduğunu söyledi. 

Kendisine yönelik istifa çağrılarını ve bu yönde bir adım atıp atmayacağına ilişkin soruya Paşinyan, "Benim gündemimde yalnızca ülkenin istikrarını ve güvenliğini sağlamak var" diyerek cevap verdi.

Paşinyan, kendisine yöneltilen "Savaşın farklı dönemlerinde Ermenistan'a farklı anlaşmalar teklif edildi mi?" şeklinde soruyu ise "Hayır, farklı belgeler sunulmadı. Savaş öncesindeki Şuşa dahil toprakların Azerbaycan'a verilmesine yönelik mantık devam etti. Durum 2016'dan beri bu şekildeydi. Ermenistan tarafı bu teklifleri ertelemek zorundaydı. Söz konusu toprakları bırakmayı kabul etseydik savaşı engelleyebilirdik ama savaşmayı tercih ettik'' ifadeleri ile cevapladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü