Patates dağıtımında izdiham

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihama neden oldu.

Patates-soğan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken salgın kurallarının ihlal edildiği görüldü. Bazı vatandaşların yere düşen patatesleri toplamaya çalıştığı görüntüye yansıdı.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları hibe olarak dağıtacaklarını açıklamış ve “1 milyon 200 bin ton patates ve 300 bin ton soğanı devlet olarak alalım ve hibe olarak vatandaşlara dağıtalım” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alım yapılması için talimat vermesinin ardından, üreticiden alınan patates ve soğanlar ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

İktidarın çiftçilerden aldığı patates ve soğanları yurttaşa ücretsiz dağıtacağını duyurması üzerine tartışmalar başlamıştı. Muhalefet, bu uygulamayı "Yoksulluğun itirafı" olarak değerlendirmişti.

İzdiham yaşandı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde ortaya çıkan görüntüler ise endişe yarattı. Bakanlığın dağıttığı patatesler, koronavirüs salgınına rağmen izdiham yarattı. Birkaç kilo patates almak isteyen yurttaşlar, sağlıklarını hiçe sayarak kamyonun önünde toplandı.

Yapılan dağıtımın da düzensizliği dikkat çekti. Bazı vatandaşların izdiham sırasında yere düşen patatesleri toplamaya çalıştığı gözlerden kaçmadı.

Valilikten açıklama geldi: İnceleme başlatıldı

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medyada yayınlanan yardım dağıtım görüntüleriyle ilgili personel hakkında inceleme başlatıldığını, yardımların özen ve dikkatle vatandaşların evlerine teslimi şeklinde devam edeceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

İlçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
İsrail'i durduracak tek ülke ABD