Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!

İsviçre'nin Patiswiss AG şirketi, Türkiye'deki Patiswiss Çikolata ile ilişkisinin olmadığını duyurdu. Geçmişte marka koruma ihlali nedeniyle dava açtıklarını belirtti.

İsviçre'nin köklü çikolata markası Patiswiss AG, Türkiye'de gündeme oturan "küflü çikolata" kriziyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Ankara merkezli Patiswiss Çikolata ile hiçbir iş ilişkilerinin olmadığını vurgulayan şirket, geçmişte marka koruma ihlali nedeniyle Türkiye'deki şirkete dava açtıklarını açıkladı. Bu açıklama, Türkiye'deki tartışmaların uluslararası boyutunu ortaya koyuyor.

Türkiye'nin gündemine oturan Patiswiss'in 'küflü çikolata' kriziyle ilgili, İsviçre merkezli Patiswiss AG'den bir açıklama geldi. Patiswiss AG, Ankara merkezli Patiswiss Çikolata ile herhangi bir iş ilişkisi bulunmadığını belirtti ve geçmişte marka koruma ihlali nedeniyle dava açtıklarını açıkladı.

Patiswiss Çikolata'nın CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir müşteriyle sosyal medyada yaşadığı tartışma sonrasında Türkiye gündemine gelmişti. Müşterinin küflü ürün şikayeti üzerine Tunaoğlu'nun sosyal medyada tepki göstermesi ve ardından müşteriye karşı tehditkâr ifadeler kullanması büyük tepki toplamıştı. CEO, tepkilerin artması üzerine özür dilemiş ve paylaşımını silmiş olsa da olaylar büyümeye devam etmiş ve Tunaoğlu istifa etmek zorunda kalmıştı.

Patiswiss AG'nin açıklamasında, İsviçre'nin ticari marka korumasının ihlallerinin birçok ülkede tescillendiği ve geçmişte Patiswiss Çikolata'ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldığı belirtilmişti. Bu açıklamayla birlikte, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!