Patronlardan ilk asgari ücret teklifi geldi: DİSK bu kadar da olmaz dedi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı öncesinde, işverenler asgari ücrette yüzde 30 artış talep etti. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise bu talebe itiraz ederek açlık sınırına dikkat çekti. Yeni asgari ücretin Aralık sonunda netleşmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaklaşan toplantısı öncesinde, milyonlarca çalışanı etkileyen asgari ücret zammı için geri sayım başladı. İşverenlerden gelen ilk teklif, yüzde 30 artış olarak belirlendi.

İŞVERENLERDEN YÜZDE 30 TALEP


Ekonomim'in haberine göre, işverenler asgari ücret artışı için bu oranı sundu. Yeni asgari ücretin Aralık ayının son haftalarında netleşmesi bekleniyor. Hükümetin Temmuz ayında açıkladığı Orta Vadeli Program çerçevesinde yapılan hesaplamalara göre, işverenlerin talepleri ile ekonomistlerin öngörüleri benzerlik gösteriyor.

Yeni yılda vergi ve harçlarda ortalama yüzde 44'lük bir artış beklenirken, enflasyon tahminleri de yüzde 41 seviyelerinde. Ancak iş dünyasının, asgari ücret artışının yüzde 30 ile sınırlı kalması yönünde talepleri gündemde.

DİSK'TEN TEPKİ: AÇLIK SINIRINA DİKKAT EDİLSİN


Cumhuriyet’in haberine göre, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, işverenlerin açıklamalarına karşı çıkarken, "Bu söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler bu tür açıklamalara boyun eğmeyecek," ifadelerini kullandı. Görgün, ayrıca enflasyonu ücretleri baskılayarak düşürme hedefinin gerçekçi olmadığını belirterek, "Kimse bu yaklaşıma inanmıyor," değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.