Paylaşımı silinen AKP'li Birinci'den Uraloğlu'na şikayet: "Instagram'ın diz çökmesi t

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Instagram'ın Hamas ile ilgili paylaşımını kaldırmasını Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na şikayet etti. Birinci, "Instagram'ın diz çökmesi tam olmamış" diyerek, mecranın tavrının mevcut hukuka aykırı olduğunu savundu.

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Türkiye'de 8 gün erişime kapalı kalan ve 10 Ağustos'ta yeniden açılan Instagram'ın Hamas ile ilgili paylaşımını kaldırmasını Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na şikayet etti. Birinci, Instagram'ın tavrını eleştirerek, mevcut mevzuata aykırı olduğunu savundu.

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Türkiye'de 8 gün boyunca erişime kapalı kalan ve 10 Ağustos'ta yeniden açılan Instagram'ın Hamas ile ilgili bir paylaşımını kaldırmasını Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na şikayet etti. Birinci, "Instagram'ın diz çökmesi tam olmamış" ifadesini kullanarak, "Mecranın bu tavrı, mevcut mevzuatımıza ve hukuka aykırıdır" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta 'katalog suçlar' ile ilgili gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli koymuştu. Erişim engeli, 10 Ağustos'ta BTK'nın kararıyla kaldırıldı ve bu durum Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından sosyal medya hesabı X'ten duyuruldu.

Mücahit Birinci, X hesabından yaptığı açıklamada, Instagram'ın geçmişte Hamas ile ilgili yaptığı bir paylaşımı kaldırdığını belirterek, "Instagram paylaşımı kaldırdı diye, Hamas'ın meşru müdafaa halindeki siyasi bir hareket olduğu gerçeğini söylemekten vazgeçecek değiliz" dedi. Ayrıca, "Instagram'ın dayattığı durumu kabul edip, Türk mevzuatına göre suç olmayan beyan ve nitelemelerimizden vazgeçecek de değiliz" ifadelerini kullandı. 

Birinci, Instagram'ın tavrının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, durumu eleştirdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.