Pazartesi sabahı dikkat!: Yunanistan üzerinden siklon gelecek!

Meteoroloji tarafınca yapılan değerlendirmeler dikkatle takip ediliyor. Yunanistan üstünden gelen yeni siklon için pazartesi uyarısı geldi. İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya için dikkatli olun çağrısı yapıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kış mevsiminin sonlanmasına çok az bir süre kala vatandaşlar da yağışlar hakkındaki detayları dikkatle takip ediyor. Normal şartlarda etkili olması gereken kar ve yağmur için uzman isimlerde sık sık açıklamada bulunuyor. Cemrelerin düşmeye başlaması ile birlikte sıcak havalar görülürken yağış olup olmadığı da merak ediliyor. Meteoroloji Bey sosyal medya hesabı üstünden yapılan paylaşım ile birlikte Yunanistan üstünden girecek siklon uyarısı yapıldı.

PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Atmosferde bir alçak basınç alanının çevresinde hızla dönen rüzgarların oluşturduğu fırtınaya siklon adı verilmektedir. 26 Şubat 2024 Pazartesi günü için siklon uyarısında yapılırken Adriyatik Denizi üstünden ilerleyen konversiyon sahasının tepemizdeki Ural yüksekliği sebebiyle Türkiye'nin tamamında ilerlemediği açıklandı.

Pazartesi günü itibariyle Yunanistan'ın güneyi merkezi olmak üzere siklonun dönüş hareketleri kapsamında İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde sağanak yağmur beklentisi olduğu aktarıldı.

26 Şubat 2024

Adriyatik Denizi üstünden ilerleyen konverjans sahası tepemizdeki Ural yükseği sebebiyle yurdumuza tamamen ilerleyemiyor.

Pazartesi günü Yunanistan güneyi merkezli siklonun dönüş hareketiyle İzmir-Aydın-Muğla-Antalya çevrelerinde sağanak yağmur bekleniyor. ???? pic.twitter.com/nVITcC0Wly

— METEOROLOJİ BEY (@MeteorolojiBey) February 25, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
"Aşırılıktan kaçının; atamalarda şeffaf olun"