Pegasus Havayolları borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu

Pegasus Havayolları, uluslararası piyasalarda satılmak üzere toplam değeri 750 milyon doları bulan borçlanma araçları ihraç etme planı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu duyurmuş oldu.

Pegasus Havayolları, uluslararası piyasalarda satılmak üzere toplam değeri 750 milyon doları bulan borçlanma araçları ihraç etme planı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu duyurmuş oldu. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, bu kapsamda bir veya birden fazla tertip halinde borçlanma araçlarının ihraç edilmesi ve SPK'dan ihraç belgesinin onaylanması talebinde bulunulmuş olup, başvuru işlemi 14 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmiş bulunmuştur.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ihraç belgesini onaylaması gibi bir durum içerisinde, Pegasus Havayolları, ihraç edilecek borçlanma araçlarının miktarı, koşulları ve ihraç tarihleri gibi detayları, o dönemde geçerli piyasa koşulları göz önünde bulundurarak belirleyecektir. Atılmış olan bu adım, şirketin uluslararası finansal piyasalarda varlığını güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak önem taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.