PEGIDA Lideri Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Provokatif Eylemiyle Gözaltına Alındı

Hollanda'da PEGIDA'nın lideri Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'i sokakta sürükleyerek provokatif bir eylem gerçekleştirdi. Daha önce kente giriş yasağı olan Wagensveld, gözaltına alındı.

Hollanda'nın Arnhem şehrinde gerçekleşen olayda, PEGIDA'nın lideri Edwin Wagensveld, kente giriş yasağına itiraz etmek üzere mahkemeye katıldığı sırada, Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif bir eylemde bulundu; sokakta Kur'an-ı Kerim'i köpek tasmasıyla bağlayarak sürükledi. Daha önce benzer saldırılar nedeniyle kente girişi yasaklanan Wagensveld, bu çirkin eylemi sonrasında tekrar gözaltına alındı.

Hollanda'da, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) adlı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, bir kez daha Kur'an-ı Kerim'i hedef aldı.

Wagensveld, Arnhem'deki mahkemeye katılmak için geldiğinde, kendisine yönelik kente giriş yasağına itiraz etmek amacıyla mahkemeye katıldı. Ancak şehirdeki eylemi, köpek tasmasıyla bağladığı Kur'an-ı Kerim'i sürüklemek şeklinde oldu.

Daha önce Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları nedeniyle 6 aylık kente giriş yasağı bulunan Wagensveld, bu provokatif eyleminin ardından gözaltına alındı.

Polis, Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına alındığını doğruladı ve ne zaman serbest bırakılacağı konusunda açıklama yapmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'