Pekcan'ın şirketi dezenfektanları bakanlığa yüzde 75 daha pahalı satmış!

Geçtiğimiz gün görevden alınarak yerine Mehmet Muş atanan Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşinin şirketi Nanoksia Biyoteknoloji'nin bakanlığa sattığı dezenfektanların piyasa değerinin çok üstünde satıldığı ortaya çıktı.

Son dönemde basında yer alan haberlerde bakanlığın Karon Mühendislik ve Nanoksia Biyoteknoloji firmalarından 1.5 milyon lira ile 9 milyon lira arasında dezenfektan aldığı belirtilmiş, buna ilişkin açıklama yayınlayan bakanlık, KDV hariç 507 bin 880 liralık alım yapıldığını, bunun ‘piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda’ olduğunu belirtmişti. Gelişmeler sonrası Pekcan görevden alınmıştı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Nanoksia’nın bakanlığa 18 Kasım 2020’de 175 liraya fatura ettiği 5 litrelik dezenfektanı, aracı bir firmaya 21 Aralık 2020’de 100 liraya sattığı ortaya çıktı.

Aynı aracı firmanın dezenfektanı 8 Ocak 2021’de 150 liradan piyasaya verdiği tespit edildi.

Habere göre, bir şirket yetkilisi şöyle konuştu: “Bizler Hasan Pekcan’ı uyardık. ‘Siz bakanlığa mal veriyorsunuz. Bakanlığa doğrudan mal satmanız etik değildir. Bayilik sistemi kurulsun. Bayiler versin’ dedik. Fakat Hasan Pekcan, ‘Ben bayiye ve aracılara para kazandırmam’ dedi. Biz de anlaşamadık, ayrıldık.”

Bakanlık "uygun fiyata alındı" demişti

Skandalın ardından açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, Ruhsar Pekcan'ın firmasından alınan dezenfektan fiyatının uygun olduğunu savunmuş, haberleri ise 'çarpıtılmış, yanıltıcı ve art niyetli' olarak nitelemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!
Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?