Pençe Kilit Operasyonu'nda Acı Bilanço: 6 Şehit, 7 Yaralı

Pençe Kilit Operasyonu'nda 6 Şehit, 7 Yaralı: Milli Savunma Bakanlığı, PKK'lı teröristlerle çatışmada yaşanan acı bilançoyu açıkladı. Operasyon bölgesinde 12 terörist etkisiz hale getirilirken, CHP MYK olağanüstü toplanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan asker sayısının 6'ya yükseldiğini ve yaralı asker sayısının da 7 olduğunu bildirdi. 17 Nisan 2022 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde başlatılan Pençe-Kilit harekatında Metina Vadisi, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerindeki hava destekli kara harekatında yaşanan olaylar, üzüntü ve endişeye neden oldu.

MSB'nin açıklamasında, bölgedeki bir askeri üsse sızmaya çalışan teröristlerle yaşanan çatışmada 12 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonların devam ettiği vurgulanarak, yaşanan olayın derin bir acı ve üzüntü yarattığı ifade edildi. Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar dileyen MSB, operasyonların devam ettiğini bildirdi.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Şehit haberlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki programını iptal ederek Ankara'ya döndü. Özel, yarın CHP Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu kararla birlikte, diğer şehirlerde yapılacak etkinlikler de iptal edildi. Özel, "Yüreğimizi yakan şehit haberleri ve bölgeden gelen endişe verici haberler üzerine" aday tanıtım toplantısını iptal ettiklerini belirtti.

YARALI SAYISI ARTTI

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan güncellemede, şehit sayısının 5'ten 6'ya yükseldiği ve 3'ü ağır olmak üzere 8 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralı askerler hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bu güncellemeyle birlikte, yaralı askerlerden birisinin daha şehit olduğu açıklandı, böylece şehit sayısı 6'ya çıktı. Operasyon bölgesindeki çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 12 olarak belirtiliyor. Operasyonlar hala devam etmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Başıboş köpekler acısız şekilde itlaf edilmelidir
Tolgahan Demirbaş bana Sinan’ın kalemini kırdılar dedi
Yargıtay'da çifte seçim günü
Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı
Yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları bana zorla imzalattılar