Pence, Trump’ı görevden almak için 25. Madde'yi devreye sokuyor!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan Donald Trump'ı görevden alınması için kendine yapılan çağrılara yanıt vererek 25. Madde'yi yürürlüğe sokmayacağını açıkladı.

Temsilciler Meclisi kendisine maddeyi yürürlüğe sokması için çağrıda bulunan bir tasarı üzerinde oylama yapmadan kısa süre önce Pence, meclisin lideri Nancy Pelosi'ye bir mektup yollayarak kararını bildirdi.

Pence mektubunda, "Bu yolu izlemenin ülkemizin çıkarlarına uygun ve anayasayla tutarlı olduğuna inanmıyorum" yazdı.

4 yıldır ABD'nin iki numarası olarak görev yapan Pence, Trump'ın görevden alınmasının ülkede Daha çok bölünmeye yol açabileceğini söyledi. Demokratlar, Pence ve kabine üyelerine 25. Madde'nin kullanılmaması halinde Trump'a yönelik ikinci bir azil süreci başlatacaklarını ve suçlamaları Senato'ya göndereceklerini söylemişti. Pelosi, Pence'in kararından kısa süre sonra azil sürecinin yöneticiliğini kimlerin yapacağını açıkladı.

Trump'a Demokratların yönelttiği "halkı kalkışmaya teşvik etme" suçlaması bugün oylanacak. Geçen hafta Trump yanlısı binlerce protestocu, Biden'ın seçim zaferini resmileştirecek oturum gerçekleştirilirken Kongre binasının çevresini kuşatmıştı. Bir grup protestocu Kongre'ye ev sahipliği yapan Kapitol Binası'nın içine girdi. Olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti. Kapitol'de güvenlik sağlandıktan sonra oturum devam etti ve Biden'ın zaferini resmileştiren Seçmenler Kurulu oyları sayıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
İsrail-Gazze Krizinde 700 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi: BM İnsani Yardım Talep Ediyor
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Cohen'in Çapraz Sorgusu: Tutarsızlıklar ve Tartışmalar
Ukrayna, Harkov'da Rusya'yı Sivil Ölümleri ve Gözaltılarla Suçluyor
Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti