PEN’den tutuklu gazeteci Ayşe Düzkan için acil eylem çağrısı

PEN Yazarlar Birliği, DİSK Basın- İş Yönetim Kurulu üyesi tutuklu gazeteci Ayşe Düzkan için acil eylem çağrısı yaptı. PEN’den yapılan açıklamada “Uluslararası PEN, Ayşe Düzkan’ın sadece ifade özgürlüğü

PEN Yazarlar Birliği, DİSK Basın- İş Yönetim Kurulu üyesi tutuklu gazeteci Ayşe Düzkan için acil eylem çağrısı yaptı. PEN’den yapılan açıklamada “Uluslararası PEN, Ayşe Düzkan’ın sadece ifade özgürlüğü kullandığı için tutuklandığına inanıyor ve onun derhal koşulsuz serbest bırakılması için çağrı yapıyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma Düzkan’ın derhal serbest bırakılması için Türkiye hükümetine ve kendi hükümetlerine baskı yapmaları çağrısı yapan PEN, dayanışma için Düzkan’a mektup, kitap vb gönderilebileceğini belirtti.

PEN, hem Türkiye Dışişleri Bakanı Abdülhamit Gül’e, hem göndericilerin kendi ülkelerinin Dışişleri Bakanlıklarına Düzkan’ın bırakılması için baskı yapmaya, Düzkan ve Türkiye’deki ifade özgürlüğünün durumuyla ilgili makale ve haberler yayınlamaya, sosyal medya kampanyaları yapmaya, Düzkan’ın yazılarını duyurmaya çağırdı.

Çağrıda, Düzkan’ın “Ayşe Düzkan, Bakırköy Cezaevi, Gözlem 41 Koğuşu, 34158 Bakırköy / Istanbul, Turkey” adresine kitap, dergi, fotoğraf ve kartpostal da gönderilebileceğini ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı