Pentagon açıkladı: "Ortadoğu'da çatışmanın genişletilmesini engellemeye kararlıyız"

Austin ve Savunma Bakanlığı liderlerinin, ABD vatandaşları ve güçlerinin korunmasına, İsrail’in savunmasına ve durumu azaltmak için caydırma ile diplomasi yöntemlerine odaklandığı belirtildi.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in hafta sonu ekibiyle Ortadoğu'daki gelişmeleri takip ettiğini duyurdu. Açıklamada, Austin ve Savunma Bakanlığı liderlerinin, ABD vatandaşları ve güçlerinin korunmasına, İsrail’in savunmasına ve durumu azaltmak için caydırma ile diplomasi yöntemlerine odaklandığı belirtildi.

Austin'in, İran ve İran destekli grupların durumu istismar etmesini veya çatışmayı genişletmesini önlemek konusunda kararlı olduğu vurgulandı. Savunma Bakanlığı'nın bölgede önemli bir askeri varlık bulundurmayı ve güvenlik durumuna göre kuvvetlerini esnek tutmaya devam edeceği ifade edildi. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ABD'nin hava savunma yeteneklerinin güçlendirileceği kaydedildi.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından, ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'daki vatandaşlarına olası çatışmalara karşı "kriz eylem planı" oluşturmalarını ve uzun süre yerlerinden ayrılmamaya hazırlanmalarını önerdi. Çatışmaların artma olasılığına rağmen, ülkede kalan ABD vatandaşlarının yakınlarının Lübnan'ı ziyaret etme planlarını yeniden gözden geçirmeleri istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.