Pentagon: Felluce’de 250 IŞİD’li öldürüldü

Pentagon'dan yapılan açıklamada, Felluce'de kentin dışında IŞİD'e ait bir konvoyun vurulduğu belirtildi. ABD'nin, IŞİD'e karşı savaşan Irak ordusuna destek amaçlı hava bombardımanlarında en az 250 militanın öldürüldüğü...

Pentagon'dan yapılan açıklamada, Felluce'de kentin dışında IŞİD'e ait bir konvoyun vurulduğu belirtildi. ABD'nin, IŞİD'e karşı savaşan Irak ordusuna destek amaçlı hava bombardımanlarında en az 250 militanın öldürüldüğü bilgisi verildi. Irak ordusu, öldürülen militanların Felluce'nin geri alınmasından sonra kentten kaçmaya çalışan militanlar olduğunu açıkladı.

Konvoyun hedef alındığı bombardımanda örgüte ait 260 aracın da imha edildiği belirtildi. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter pazartesi günü Irak ordusunu, Felluce'de sağladığı başarı nedeniyle tebrik etmişti.

Bağdat'ın batısındaki Felluce kenti 2014 yılından bu yana IŞİD örgütünün kontrolünde bulunuyordu. Mayıs ayında başlatılan operasyon pazar gecesi tamamlanmış ve Felluce'nin geri alındığı açıklanmıştı.

IŞİD'in kontrolündeki son büyük kentin Musul olduğu belirtiliyor. Irak ordusu kenti geri almak için operasyon hazırlığında. Ancak operasyonun ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

AB'de Mart Ayında Perakende Satışlarda Artış Gözlendi, Polonya Öncü Konumda
Güney Afrika'da İnşaat Faciası: 5 İşçi Öldü, 21 Yaralı, 49 İşçi Kayıp
Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Gösterilerine Polis Müdahalesi: 125 Gözaltı!
ABD'de Kilisede Papaz Suikast Girişimine Uğradı: Silah Tutukluk Yaptı
Güneybatı Çin'deki Hastanede Silahlı Saldırı: En Az 2 Ölü, 23 Yaralı