Pentagon: "İran’ın nisan ayında gerçekleştirdiği bir önceki saldırının iki katı boyutundaydı"

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, İran’ın İsrail’e yönelik son füze saldırısının, nisan ayında gerçekleştirilen önceki saldırının iki katı büyüklüğünde olduğunu vurguladı.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, İran’ın İsrail’e yönelik son füze saldırısının, nisan ayında gerçekleştirilen önceki saldırının iki katı büyüklüğünde olduğunu vurguladı. Ryder, bu saldırının, İran'ın bölgede artan gerilim ve tehdit düzeyinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Özellikle İsrail'e yönelik bu tür saldırıların boyutunun giderek genişlemesinin endişe verici olduğunu ifade eden Ryder, ABD'nin durumu yakından takip ettiğini ve gerekli tedbirleri aldığını dile getirdi.

Ayrıca Ryder, ABD kuvvetlerinin Orta Doğu’da stratejik bir şekilde konumlandığını ve bu pozisyonun hem ABD personelini koruma hem de İsrail’in savunmasını güçlendirme amacı taşıdığını söyledi. ABD'nin, İsrail'in güvenliğini sağlamak ve bölgedeki müttefiklerini korumak adına gerekli tüm desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

İran’ın Fettah hipersonik balistik füzesini bu saldırıda ilk kez kullanıp kullanmadığına dair sorulara yanıt vermekten kaçınan Ryder, bu konuda spekülasyon yapmak istemediğini belirtti. Ancak, ABD Donanması’na ait destroyerlerin saldırılar sırasında bir düzine füze savunma sistemiyle devreye girerek önleyici atışlar gerçekleştirdiğini ve ABD personelinin saldırıdan zarar görmediğini bildirdi.

Ryder, saldırının ciddiyetine de dikkat çekerek, İran'ın bu denli çok sayıda füzeyi hedef gözetmeden fırlatmadığını belirtti. "Bu kadar fazla füzenin ateşlenmesi, kasıtlı bir hasar verme niyetine işaret eder. Bu saldırının ardındaki hedefin ne olduğunu görmezden gelemeyiz," diyerek İran’ın niyetinin ciddi bir hasar yaratmaya yönelik olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.