Pentagon: "Türkiye TUSAŞ saldırısını gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahip"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesisine yapılan terör saldırısının ardından Türkiye'nin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesisine yapılan terör saldırısının ardından Türkiye'nin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Türkiye’nin bu saldırının sorumlularını adalet önüne getirme hakkına sahip olduğunu vurguladı. Singh, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi.

Milli Savunma Bakanlığı ve MİT, terör saldırısının ardından PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonlar başlattı. Bu operasyonlarda stratejik öneme sahip birçok nokta hedef alındı ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 47 hedefin tam isabetle vurulduğunu, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleşen terör saldırısında ise iki saldırgan, servis araçlarının bulunduğu nizamiyede uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada özel harekat timleri olay yerine sevk edildi ve saldırganlar etkisiz hale getirildi. Saldırıda beş kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının büyük olasılıkla PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.