Pentagon: "Türkiye'nin Sorumluları Hesaba Çekme Hakkı Var!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik terör saldırısının ardından Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine düzenlediği operasyonlara destek verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik terör saldırısının ardından Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine düzenlediği operasyonlara destek verdi. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Türkiye'nin, saldırıyı gerçekleştirenleri sorumlu tutma hakkına sahip olduğunu belirtti.

PENTAGON'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de izlediğiniz gibi bu bir terör saldırısı gibi görünüyor. Onlar bu saldırıyı gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahipler." ifadelerini kullandı. Singh ayrıca, Türkiye'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından başlatılan operasyonlar, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde stratejik PKK/YPG hedeflerine karşı gerçekleştirildi. Türkiye'nin operasyonlarında enerji-altyapı binası, lojistik ve mühimmat deposu gibi önemli noktalar hedef alınarak, örgüte büyük darbe indirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, operasyonlarda 47 terör hedefinin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

HEDEFLER VURULDU

Operasyonlarda Irak'ın kuzeyinde 29, Suriye'nin kuzeyinde ise 18 terör hedefi vuruldu. Türkiye, planlanan hedeflere ulaşılıncaya kadar operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİ

Pentagon, saldırının ardından Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajı gönderdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.