Pentagon, Ukrayna'ya 61 Milyar Dolarlık Savunma Desteğiyle Birlikte Ek Yardım Onayladı

Pentagon, Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık savunma desteğiyle birlikte 275 milyon dolarlık ek yardımı onayladı. Pakette HIMARS füzeleri ve Javelinler gibi silahlar bulunuyor. ABD, Rus saldırılarına karşı Ukrayna'yı desteklemeye devam ediyor.

Pentagon'un açıklamasına göre, Ukrayna'ya yönelik savunma desteğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı. 61 milyar dolarlık savunma paketiyle birlikte ek olarak 275 milyon dolarlık askeri yardım onaylandı. Bu yardım paketi, HIMARS füzeleri ve Javelin gibi güdümlü silahları içeriyor. ABD'nin bu hamlesi, Rus saldırılarına karşı Ukrayna'yı destekleme taahhüdünü yeniden vurguluyor.

Pentagon'un yazılı açıklamasına göre, Ukrayna'ya yönelik 61 milyar dolarlık savunma desteği öngören tasarının yasalaşmasının ardından beşinci ilave askeri yardımın onaylandığı duyuruldu.

Bu ek savunma yardımının toplam değeri 275 milyon dolar olup, içeriğinde Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzeleri, 155 milimetre ve 105 milimetre topçu mermileri, güdümlü füzeler, Javelin füzeleri ve diğer silahlar ile mühimmatlar bulunmaktadır.

Pentagon, Ukrayna'ya sağlanacak olan yeni askeri yardımların devam edeceğini ve Rusya'nın Kharkiv'e yönelik son saldırılarını püskürtme konusunda Ukrayna ordusuna önemli bir destek sağlayacağını da vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yönelik yeni askeri destek çalışmalarının sonucunda 24 Nisan'da Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık ve İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri destek öngören bir paketi imzalamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.