Pentagon'dan Lübnan Patlamalarına Dair Beklenen Açıklama Geldi: 'Hiçbir Dahlimiz Yok!'

ABD, Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili açıklamada bulundu ve olayla hiçbir bağlantısı olmadığını bildirdi. Bölgedeki gerilim tırmanıyor. Detaylar haberimizde...

ABD Savunma Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında yaşanan eş zamanlı patlamalara dair herhangi bir dahlinin bulunmadığını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, biri çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği, 200’ü ağır yaralı olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı olayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'NİN POZİSYONU SABİT

Pat Ryder, ABD'nin patlamalardaki olası rolüne ilişkin bir soruya, "Bildiğim kadarıyla, ABD'nin bunda hiçbir dahli yok. Bu, yakından takip ettiğimiz bir konu." şeklinde yanıt verdi. Ayrıca, ABD'nin bölgedeki askeri pozisyonunda herhangi bir değişiklik olup olmadığı sorusuna ise, "Orta Doğu'da ABD güç pozisyonunda bir değişiklik yok." diyerek bölgedeki askeri varlıklarının sabit olduğunu belirtti.

Ryder, ABD Dışişleri Bakanı Lloyd Austin'in bölgede gerginliklerin geniş çaplı bir çatışmaya dönüşmemesi için diplomatik yolları önemsediğini ve bu konuya yoğunlaştığını da vurguladı. Özellikle İsrail ve Hizbullah arasında devam eden çatışmaların daha fazla tırmanmaması için diplomasinin en iyi çözüm olduğuna inandıklarını ifade etti.

PATLAMALARIN SORUMLUSU KİM?

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması sonucu büyük bir trajedi yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, biri çocuk 9 kişinin öldüğü, 200’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı belirtildi. Lübnanlı yetkililer, patlamalarla ilgili olarak İsrail’i suçlarken, İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaların, 8 Ekim 2023’ten bu yana şiddetlenerek devam ettiği ve son günlerde gerilimin daha da arttığı gözlemleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.