Peribacalarına koruma bandı geliyor!

Kapadokya'da peribacaları için yeni tedbirler alındı. Kaya düşmelerini önlemek amacıyla çevresine doğal malzemeyle koruma bandı çekilecek. Uzmanlar, ziyaretçileri etkilemeyecek şekilde şapkanın doğal yollarla düşmesinin daha uygun olduğunu belirtiyor.

Peribacaları’ndaki doğal yıpranma nedeniyle zaman zaman kaya düşmeleri yaşanıyor. Bu durumu önlemek için bazı tedbirler alındı. Alınan karar gereğince, kaya düştükten sonra yuvarlanmasını engellemek amacıyla çevresine doğal malzemeyle koruma bandı çekilecek.

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya, UNESCO Türkiye Millî Komitesi, ICOMOS Türkiye Millî Komitesi, uzmanlar ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, Göreme Açıkhava Müzesi ve Paşabağları bölgesindeki kaya kopması ve şapka düşmesi gibi riskleri azaltmak için çeşitli tavsiyeler değerlendirildi.

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, "Uzmanlarımız, peribacalarının doğal süreçte yıpranıp şapkalarının zamanla düşebileceğini belirttiler. Bu sürecin ziyaretçileri etkilememesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ettiler. Şapkanın doğal yollarla düşmesinin daha uygun olacağını vurguladılar. Kayanın düştükten sonra yuvarlanmasını önlemek için çevresine doğal malzemeyle koruma bandı çekeceğiz ve sonrasını restorasyonla yöneteceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.