Perinçek, CHP’yi hedef almayı sürdürüyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir televizyon programında “CHP’nin iktidar olmasına ne ordu ne de polis razı olur” şeklindeki açıklamalarıyla hem muhalefet hem de iktidar tarafında tepki topladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir televizyon programında "CHP’nin iktidar olmasına ne ordu ne de polis razı olur" şeklindeki açıklamalarıyla hem muhalefet hem de iktidar tarafında tepki topladı. Bu sözlerinin ardından Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda "Bugünkü CHP yönetimi neden iktidar olamaz?" başlıklı bir basın toplantısı düzenledi.

Perinçek basın toplantısında 7 madde sıraladı:

"ABD’nin Derin Devlet Raporu’nda kayda geçmiş rolleri üstlenerek iktidar olamazsınız. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı kabul ederek, Türkiye’nin bölünmesi planına teslim oldunuz ve iktidar olmaktan vazgeçtiniz. PKK güdümlü DEM Parti ve HDP ile ortaklık yolundan iktidar olamazsınız. FETÖ ile ortaklık yaparak iktidar olamazsınız. Türk devrimine ve Atatürk’e ihanet ederek iktidar olamazsınız. Atlantik Sistemi’ne bağlanarak iktidar olamazsınız. Çürüyen Atlantik Sistemi’nin LGBT kültürünü savunarak iktidar olamazsınız."

NE OLMUŞTU?

Doğu Perinçek, katıldığı bir programda CHP’nin iktidar olma olasılığının bulunmadığını belirterek, "CHP, yüzde 90 oy alsa bile iktidar olamaz. İnsanlar oy verse de ordu ve polis bu duruma razı olmaz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Perinçek’in bu yorumları, hem CHP hem de AKP içinden tepki topladı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Sen haddini bileceksin! Partimizin ve ülkemizdeki seçmenlerin adını, iradesini ağzına alırken bir değil, bin kez düşüneceksin! Kandil’in püskülü! Çeneni kes, haddini bil! Hadsiz herif!" ifadelerini kullanmıştı.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, "Halkın sandıktan iktidar olarak çıkarttığı bir partiye ordu ve polisin izin vermeyeceğini söylemek apaçık darbeci bir zihniyetin ifadesidir. Her türlü darbeci ve vesayetçi zihniyeti hasmı olarak bilen AK Parti elbet bu tarz ifadeleri kimden gelirse gelsin demokrasiye ve milli iradeye yöneltilmiş bir tehdit olarak görür ve reddeder," diye konuşmuştu.

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu da, "Kahrettiğim şey, darbecilerin her dönemde iktidara bir şekilde tutunabilmeleri ve ‘mütefekkir’ muamelesi görmeleriyle oluşan siyasi ortamları, bu ülke aydınlarının üç maymunu oynayarak görmezlikten gelmesidir," ifadelerini kullanmıştı. Miroğlu, "Türkiye kim ne derse desin darbelerle yüzleşmeyi başarabilmiş bir ülke değil vesselam," diye eklemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.