Perinçek: Taliban'ı eşek gibi tanıyacaklar

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Amerika Taliban'ı eşek gibi tanıyacak, Almanya da eşek gibi tanıyacak, Fransa da eşek gibi tanıyacak.

Afganistan’da şeriatçı örgüt Taliban, silah zoruyla Kabil’i de ele geçirerek fiili olarak ülkenin yönetimine geldi. Türkiye’de bazı kesimler Taliban’ı desteklerken, iktidar kanadı da Taliban’ın mesajlarını ‘olumlu’ bulduklarını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da yayınlanan Sinan Sungur’un sunduğu ‘Çıkış Yolu’ isimli programa konuk oldu. Sungur, Perinçek’e geçtiğimiz günlerde Taliban yönetimini tanıdıklarını açıklayan Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin yayınladığı bildiriyi nasıl değerlendirdiğini sordu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Taliban’ı destekleyen bildirimini ‘olağanüstü’ bulduğunu söyleyen Perinçek, “Devrimci ve anti emperyalist, Atatürk devrimciliğine yakışan bir bildiri” dedi. Perinçek feminist kadın örgütlerini hedefine alarak şunları söyledi:

Mor kadın örgütleri Afganistan’ın kurtuluş savaşına çamur atan onu hor gören aşağılayan bildiriler yayınladılar. ‘Tanımıyoruz’ diye. İstediğin kadar tanıma. Senin efendin olan Amerikan emperyalizmi kurulacak olan Afgan hükümetini eşek gibi tanıyacak. Almanya da Fransa da tanıyacak. Eşek kavramını düşünerek seve seve seçiyorum. Bu hanımefendiler ‘bunu tanımayın’ diyor. Efendiniz Amerika sizi dinler mi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

AB'de Mart Ayında Perakende Satışlarda Artış Gözlendi, Polonya Öncü Konumda
Güney Afrika'da İnşaat Faciası: 5 İşçi Öldü, 21 Yaralı, 49 İşçi Kayıp
Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Gösterilerine Polis Müdahalesi: 125 Gözaltı!
ABD'de Kilisede Papaz Suikast Girişimine Uğradı: Silah Tutukluk Yaptı
Güneybatı Çin'deki Hastanede Silahlı Saldırı: En Az 2 Ölü, 23 Yaralı