Peru'da lüks saat soruşturması ardından İçişleri bakanı istifa etti

Torres, kabine toplantısının peşinden yaptığı açıklamada, "Ellerim temiz bir şekilde rahatlık içinde ayrılıyorum" ifadelerini kullanarak, istifasının "ailevi ve sağlık sorunları" sebebiyle olduğunu belirtti.

Peru'da "lüks saat" soruşturması istifa getirdi. Peru'da Devlet Başkanı Dina Boluarte hakkında yürütülen lüks saat soruşturması devam ederken, Peru İçişleri Bakanı Victor Torres istifa etti.  Başsavcılığın talimatı üzerine 30 Mart’ta Boluarte'nin evine baskın düzenlenmişti. Polis, kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Operasyonda, Boularte'nin mal varlığı olarak beyan etmediği lüks saatleri aranmıştı.

LÜKS SAAT SORUŞTURMASI

Devlet Başkanı Boluarte'nin evine 30 Mart'ta yapılan baskında, polis tarafından kapı koçbaşıyla kırılmış ve lüks saatler aranmıştı. Soruşturmanın ardından Boluarte'nin, mal varlığı olarak beyan etmediği lüks saatlerle ilişkilendirilmesiyle ön soruşturma başlatılmıştı.

Boluarte'nin, Peru medyasında farklı lüks saatler taktığı yönünde haberlerin yayılmasının ardından başlatılan soruşturmada, saatlerin kaynağına ilişkin şüpheler doğmuştu. Boluarte ise saatleri 18 yaşından beri çalışarak kazandığı parayla aldığını ve "Saraya temiz ellerle girdim ve temiz ellerle çıkacağım" şeklinde konuşmuştu.

Peru'da, eski Devlet Başkanı Castillo'nun görevden alınmasının ardından Boluarte'nin başa geçmesiyle birlikte ülkede protestolar düzenlenmiş ve bu olaylarda 50'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak