'Pervaneler'e eş zamanlı operasyon: 28 gözaltı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Pervaneler adıyla bilinen suç örgütüne operasyon düzenledi. AA'nın haberine göre Antalya merkezli...

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Pervaneler adıyla bilinen suç örgütüne operasyon düzenledi. AA'nın haberine göre Antalya merkezli soruşturmada İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Isparta'da da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 3'ü kadın 28 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda ruhsatsız olduğu belirtilen 7 tabanca, 127 tabanca mermisi, 3 pompalı tüfek ve av fişekleri, kuru sıkı tabanca, çelik yelek, bir miktar uyuşturucu ile tarihi eser niteliği taşıyan materyaller ele geçirildi. Örgüt üyelerinden birisinin kısa süre önce silahla vurulduğu ve bu nedenle örgüt üyelerinin çelik yelek kullanmaya başladığı ifade edildi.

Örgütün kentte çok sayıda silahlı yaralama, yağma, tehdit ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı iddia edildi.

Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından "Silahlı suç örgütü kurmak", "Silahlı suç örgütü kapsamında faaliyetlerde bulunmak", "Yağma", "Tehdit", "Silahla yaralama", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ın askerlerinin bir numarasıdır
İsmailağa kapılarını ilk kez gazetecilere açtı
Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı