Pervin Buldan'dan dikkat çeken çıkış: Çözüm Süreci yeniden mi başlıyor?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın sözleri Çözüm Süreci tartışmalarını alevlendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep’te konuşma yaptı. Son günlerde özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti, HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nun açıklamaları ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın son açıklaması sonrası gündeme gelen Çözüm Süreci’nin yeniden başlaması tartışmaları, bu konuşmayla zirve yapacak.

Pervin Buldan konuşmasında, „31 Mart seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri kıymetliydi. Ancak, bundan sonraki süreçte kimse bizden aynı tavrı beklemesin“ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da 'çözüm süreci' hakkındaki açıklamalarına da tepki gösteren Buldan, şöyle devam etti:

Çözüm sürecini bitiren HDP değildi, HDP olmadı, HDP olmamıştır. Dolmabahçe Mutabakatı’ndan hemen sonra ‘Ben tanımıyorum’, ‘Ben bu süreci başlatmadım’ diyerek, 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında bu ülkede zulüm ve baskı uygulayan, herkesi tutuklatan, bu ülkenin iradesine saygısızlık yapan, Kürtlerin iradesine saygısızlık yapan bir iktidardan, Cumhurbaşkanı’nından beklenen ancak budur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.