Pes dedirten olay! Ayakta zor duran binayı 'hasarsız' diyerek yıkılmaması için mahkemeye başvurdu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremin ardından çatlayan ve kolonları parçalanan 5 katlı bir bina, yıkılmaması için mahkemeye verildi. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, şehirde devam eden yıkım sürecini değerlendirdi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde kolonları tamamen parçalanan ve ayakta güçlükle duran 5 katlı binanın yıkılmaması için mahkemeye verilmesi, bölge halkını hayrete düşürüyor. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, mahkeme sürecindeki binaların durumu hakkında açıklama yaparken, 588 binanın yıkım sürecinin devam ettiğini belirtti.

KAYMAKAM DEMİRYÜREK'İN AÇIKLAMALARI

Kaymakam Demiryürek, 588 binanın mahkemelik olduğunu ve yıkım sürecini sürdürmenin, yargı kararlarına rağmen bazı zorluklarla karşılaşıldığını ifade etti. Ağır hasarlı binaların yıkımının devam ettiğini ve şu ana kadar yüzde 87.41'lik bir tamamlanma oranına ulaşıldığını dile getirdi. Ayrıca, mahkemelik olan binalar arasında çökme tehlikesine karşı güvenlik önlemleri alınan ve kolonları parçalanan 5 katlı binanın dikkat çeken bir durumu olduğunu belirtti.

MAHKEME SÜRECİNDEKİ İNŞAATLARIN DURUMU

Kaymakam Demiryürek, mahkeme sürecindeki inşaatlarda bilirkişi incelemesiyle tespit edilen bina sayısının 508 olduğunu açıkladı. İhtiyati tedbir kararları ve yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen sürecin devam etmesinin mümkün olmadığını vurguladı. İskenderun'da mahkemelik olan binaların, depremin yaralarının sarılmasındaki zorlukları ortaya koymasıyla dikkat çekiyor.

Demiryürek, açıklamalarında "Yıkımı tamamlanan bina sayısı 2 bin 704 ve yıkımı biten metraj 1 milyon 998 bin metrekarenin 1 milyon 746 bin metrekaresini yıkmış bulunmaktayız. Tamamlanma oranı yüzde 87.41 kalan 588 binanın tamamı mahkemelik yapılar. Ağır hasarlı bina tespitine yönelik vatandaşlarımızın açmış olduğu davalar var, bu davalara istinaden verilmiş olan ihtiyati tedbir ya da yürütmeyi durdurmayı kararları var. İdarenin yargı kararlarına rağmen süreci sürdürmesi mümkün değil. Şehir merkezinde özellikle mahkemeler yoğunlaşmış durumda ben bunun takdirini sizlere bırakıyorum. Bu binada mesela ihtiyati tedbir kararı var, bunun gibi bizim şu anda 308, bilirkişi incelemesiyle beraber bina sayısı 508" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Güneşin Büyülü Dansı: 20 Yılın En Güçlü Jeomanyetik Fırtınası Kuzey Işıklarıyla Dünyayı Aydınlattı
Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında