Pezeşkiyan: Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupa'nın Haniye suikastine karşılık ateşkes sözü verdiğini ancak bunu yerine getirmediğini vurguladı. "Siyonist rejimin suçları kabul edilemez," diyen Pezeşkiyan, ulusal egemenliği tehdit edenlere yanıt verileceğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupa'nın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast sonrası İran'ın herhangi bir yanıt vermemesi durumunda Gazze'de ateşkes ilan edeceği sözünü verdiğini ancak bu taahhüdü yerine getirmediklerini dile getirdi. 

Pezeşkiyan, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve bu suçlara yanıt verilmeyecektir," dedi. Haniye suikastine ilişkin olarak, ABD ve Avrupa liderlerinin verdikleri ateşkes sözlerinin tamamen yalan olduğunu vurguladı. Bu tür suçlulara hoşgörü göstermenin, onları daha fazla suç işlemeye cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamaları, İran'da çeşitli tartışmalara yol açarken, Tahran'daki Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binası önünde toplanan bir grup, yetkililerden bir yanıt talep etti. 

İran, 31 Temmuz'da Haniye'ye yönelik suikastın ardından İsrail'e misilleme kararı almıştı. Tahran yönetimi, Gazze'deki İsrail saldırılarının durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçebileceği yönünde iddialarda bulunmuştu. Ancak İran, "Saldırı, ulusal egemenliğin tehdit edilmesine yönelik bir ceza gerektiriyor; bu durum, ateşkes çabalarına zarar vermemeyi umuyoruz," ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.