Pezeşkiyan’dan Hizbullah’a Destek Açıklaması

İran’ın 9. Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a gönderdiği mektupta, İran’ın siyonist İsrail rejimine karşı Hizbullah’ı desteklemeye devam edeceğini ve direnişi sürdürme kararlılığını vurguladı.

İran’ın 9. Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a gönderdiği mektupta İran’ın İsrail’e karşı Hizbullah’ı desteklemeye devam edeceğini belirtti. Pezeşkiyan, mektubunda Tahran yönetiminin direniş politikalarını sürdüreceğini vurgularken, bölgede daha fazla şiddet yaşanmayacağını ifade etti.

İran’ın 9. Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a gönderdiği mektupta, İran’ın İsrail’e karşı Hizbullah’ı desteklemeye devam edeceğini duyurdu. Pezeşkiyan, mektubunda İran’ın siyonist İsrail rejimine karşı bölge halklarının direnişini destekleme politikasını sürdüreceğini belirterek, "İran, her zaman siyonist İsrail rejimi karşısında bölge halklarının direnişini desteklemiştir. Bu direnişi desteklemek, İran’ın temel politikalarından biridir. İmam Humeyni’nin bıraktığı değerler ve liderimiz Ayetullah Ali Hamaney’in önderliğinde direnişi desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, İsrail’in bölgede daha fazla şiddet ve cinayet gerçekleştiremeyeceğini vurgulayarak, "Bölgedeki direniş gruplarının sayesinde siyonist rejim, mazlum Filistin halkına ve bölgedeki diğer milletlere karşı daha fazla cinayet işleyemeyecektir. Lübnan halkı için esenlik ve mutluluk dilerken, direnişin kahramanları için Allah’tan yardım diliyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.