PFDK'dan flaş karar: Yunus Akgün’e ağır para cezası!

PFDK, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün’e sosyal medya paylaşımı sebebiyle 117 bin TL para cezası verdi. Bu ceza, sportmenliğe aykırı eylemler kapsamında verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün’e yaptığı bir sosyal medya paylaşımı sebebiyle 117 bin TL para cezası verdi. PFDK'nın aldığı bu karar, Akgün’ün paylaşımının sportmenliğe aykırı olduğu gerekçesiyle açıklandı.

CEZALARDA KIRILMA NOKTASI: YASAKLI PAYLAŞIMLAR

Bugün gerçekleştirilen PFDK toplantısında alınan kararlar dikkat çekti. Kayserispor Kulübü, 19 Ekim 2024’te oynanan Kayserispor-Gaziantep maçında stadyuma usulsüz seyirci alınması nedeniyle ceza almaktan kurtulurken, kulüp görevlisi Özlem Uçar, 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırıldı.

Eyüpspor, taraftarlarının kötü tezahüratları ve saha olayları nedeniyle toplamda 168 bin TL para cezasına çarptırıldı. Göztepe ise, benzer sebeplerle ihtar cezası aldı.

GALATASARAY’IN CEZALARI YÜKSELİYOR

Aynı müsabakada Galatasaray, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 168 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmasından dolayı ise 292 bin 500 TL ceza aldı. Kulüp, taraftarlarının çirkin tezahüratları nedeniyle de bir başka ceza ile karşı karşıya kaldı.

BÜYÜK YÜKSELİŞ: KULÜPLERİN CEZALARI ARTIYOR

PFDK’nın kararları sadece Galatasaray ile sınırlı kalmadı. Beşiktaş, Samsunspor ve Fenerbahçe gibi diğer kulüpler de taraftarlarının neden olduğu çirkin tezahürat ve saha olayları nedeniyle ağır cezalara maruz kaldı. Cezaların artması, spor camiasında geniş yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.