Pilotluk Türkiye'nin En Yüksek Maaşlı Mesleği: Eğitim Maliyeti 2.1 Milyon TL'ye Kadar Çıkıyor

TÜİK verilerine göre, pilotluk Türkiye'nin en yüksek maaşlı mesleği. 10 yıllık pilotlar aylık 152 bin TL, kaptanlar ise 400-600 bin TL kazanıyor. Pilotaj eğitimi ise 2.1 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor. Devlet üniversitesinde tek bölüm Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde.

TÜİK'in Yükseköğretim İstihdam Göstergesi verilerine göre, pilotluk en yüksek maaşlı meslek olarak dikkat çekiyor. Türkiye'de 10 yıllık deneyime sahip bir pilotun maaşı 152 bin TL, kaptan pilotlarınki ise 400-600 bin TL arasında değişiyor. Pilotaj eğitimi, 2.1 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor ve sadece Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde devlet desteğiyle sunuluyor.

TÜİK’in yayımladığı Yükseköğretim İstihdam Göstergesi verilerine göre, pilotluk en yüksek kazanç sağlayan meslek olarak öne çıkıyor. Türkiye’de 10 yıllık deneyime sahip bir pilotun aylık maaşı 152 bin TL iken, kaptan pilotların maaşları 400 ile 600 bin TL arasında değişiyor. Pilotaj diploması almak için ödenecek toplam ücret ise 2.1 milyon TL'yi buluyor. 

Pilotaj eğitimi, devlet üniversitelerinde yalnızca Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde veriliyor ve bu bölüm yalnızca ilk 2 binde yer alan 6 öğrenci kabul ediyor. 

Vakıf üniversitelerindeki pilotaj eğitim ücretleri ise şu şekilde:

- Özyeğin Üniversitesi: 950 bin TL + 60 bin Euro uçuş ücreti
- THK Üniversitesi: 580 bin TL + 80 bin dolar uçuş ücreti
- Karatay Üniversitesi: 440 bin TL + 59 bin 500 Euro uçuş ücreti
- İstanbul Aydın Üniversitesi: 300 bin TL + uçuş ücreti
- İstanbul Okan Üniversitesi: 527 bin TL (8 taksitle) + uçuş ücreti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.