Pınar Karşıyaka'dan kansere karşı pembe gözlük

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, kanser haftasında farkındalık yaratmak için pembe gözlük takarak sahaya çıktı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, kanser haftasında farkındalık yaratmak için pembe gözlük takarak sahaya çıktı. 1-7 Nisan Kanser Farkındalık Haftası kapsamında toplumda kanser bilincini yükseltmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Pınar Karşıyaka'nın basketbolcuları, Türk Telekom maçı öncesi sahaya pembe gözlüklerle çıktı. "Kansere Farklı Çerçeveden Bak" pankartı taşıyan oyuncular, kanserde erken tanının önemine dikkat çekti.

Basketbol Süper Ligi'nin 22'nci haftasında Türk Telekom'la karşılaşan Pınar Karşıyaka'nın oyuncuları, iddialı maç öncesi değişik bir etkinliğe imza attı. Tüm oyuncular sahaya pembe gözlüklerle çıktı. Ellerinde de, "Kanser haftası süresince pembe gözlüklerimizi takıyor, kansere karşı erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekiyoruz, kansere değişik çerçeveden bak" yazılı pankart taşıyan oyuncuları, maçı seyretmek suretiyle Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nu dolduran taraftarlar da alkışladı.

DİKKAT ÇEKİCİ BİR EYLEM Medicana International İzmir Hastanesi'nin sıhhat sponsorluğunu sürdürdüğü Pınar Karşıyakalı basketbolcuların gerçekleştirdiği eylemi oldukça anlamlı bulduklarını ifade eden seyircilerden Serra Yüceren, "Özellikle meme kanseri, kadınlarda oldukça sık görülen bir hastalık ve önceden fark edilirse tedavisi olan bir hastalık. O yüzden kadınların 40 yaşından sonra taramaya gitmesi gerekiyor bence. Bugün kansere karşı farkındalık oluşturulması çok hoşuma gitti. Dikkat çekici bir eylem oldu" dedi.

Oyunculardan Deniz Kılıçlı'nın babası Derya Kılıçlı ise "Kanser maalesef bizimle beraber yaşamaya devam edecek bir hastalık. Gerekli önlemleri almamız lazım. Kanserde en mühim şey, erken teşhis. Genelde, 'Bana bir şey olmaz' denir fakat kanser maalesef son aşama yaygınlaştı. Bu yüzden farkındalık oldukça mühim. Oğlum Deniz Kılıçlı da bir oyuncu olarak kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla pembe gözlük taktı, ben de taktım" diye konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe maçında şampiyonluk yarışında olacak!
Ronaldo, 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Kürt boksörü tebrik etti
Beşiktaş, Süper Lig'de Mourinho Bombasını Patlatıyor!
Beşiktaş, Trabzonspor maçı için hazırlıklarına başladı
Dallas Mavericks, Oklahoma City Thunder'ı Mağlup Ederek Konferans Finallerine Yükseldi