''Piyasalara saldırının en büyüğü geliyor''

Hükümete yakın Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, ABD-Türkiye krizine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Hükümete yakın Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, ABD-Türkiye krizine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Murat Çelik, “Failler belli ve piyasa bir saldırı daha bekliyor” başlıklı yazısında “Geçen yıl bugün, cebimizdeki 1.000 TL ile 283 ABD Doları alabiliyorduk. Dün öğle saatlerinde aynı 1.000 TL ile alabildiğimiz, 146 Dolardı. Siz bu satırları okurken belki daha da az.. Geçen sene bugün; 14 Ağustos 2017 tarihinde, Merkez Bankası Dolar Kuru 3,53 TL’ymiş. Dün, bu yazıyı yazarken bir döviz bürosunu aradım, bir Doları 6,30 TL’den alıp 6,85’e satıyorlardı. Bu da demek oluyor ki, sabit gelirli Dolar bazında bir yılda neredeyse yarı yarıya fakirleşti” ifadelerini kullandı.  

“ÜÇÜNCÜ ATAK DA BU HAFTA İÇİNDE”

“Pekiyi neler oluyor? Ne olacak? Bu iş nereye varacak?” sorularını yönelten Murat Çelik, ismini vermek istemediği bir ekonomi uzmanıyla yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. 

Çelik'in ekonomi uzmanına yönelttiği sorular ve aldığı yanıtlardan bir bölüm şöyle: 

- Bitti mi peki Amerikan yatırım bankalarının sistemli atakları?

- Hayır. Şimdi sırada bunların en büyüğü var; Goldman Sachs. Üçüncü büyük darbeyi de o vurmaya çalışacak. Bakın bunlar uyarı atışı gibi... Dikkat edin, piyasanın kapalı olduğu saatlerde yapıyorlar, “Bak biz sizin bütün dengelerinizi alt üst ederiz” diye gözdağı veriyorlar. Şimdi üçüncü atak da bu hafta içinde, belki bugün (dün) akşam saatlerinde Goldman Sachs’tan gelebilir.

 - Dolar eski günlerine döner mi? 4 lira 5 lira seviyelerine geriler mi?

- Bu saatten sonra bu seviyelerden geriye gitmesi çok büyük sürpriz olur. Dolar’ın 6, hatta 6,50 TL seviyesinin altına gitmesi bile bizim için büyük mükafat olur. Doğru, gerçekçi fiyatlar da buralar aslına bakarsanız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı