Piyasalarda Gözler Fed’de: Faiz İndirimi Beklentileri Ne Yönde?

Bu hafta küresel piyasalar, Fed’in açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Uzmanlar faiz indirimi beklerken, indirimin miktarı belirsizliğini koruyor. Karar, altın ve döviz piyasalarını etkileyebilir.

Bu hafta dünya ekonomisinin gözü, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak faiz kararında. Salı günü başlayacak FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısı, Çarşamba akşamı sona erecek ve Fed’in faiz kararı Türkiye saatiyle 21:00’da duyurulacak. Uzmanlar, Fed’in faiz oranlarını düşüreceğine kesin gözüyle bakıyor. Ancak merak edilen asıl konu, indirimin ne kadar olacağı. Piyasa beklentileri, Fed’in 25 ya da 50 baz puanlık bir indirime gideceği yönünde. Temmuz ayında faiz oranını %5,50 seviyesinde sabit tutan Fed'in, bu kez faiz düşürme kararı alması, küresel piyasalarda büyük bir etki yaratabilir.

Faiz indirimi sadece ABD'deki ekonomik göstergeleri değil, altın ve döviz gibi yatırım araçlarının da geleceğini şekillendirecek. Özellikle yatırımcılar, "Fed faiz indirirse altın fiyatları ne olur?" sorusunun cevabını arıyor. Aynı hafta içinde İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası’nın da faiz kararlarını açıklayacak olması, global piyasalar için heyecan verici bir hafta yaşanacağının işareti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.