PKK bombalı saldırı açıklaması yaptı!

PKK’ya yakın internet sitelerinde, geçen perşembe gecesi meydana gelen olayla ilgili PKK’nın bir açıklaması yer aldı. Olayın, örgüt mensuplarının 15 ton patlayıcıyı bir yerden bir yere naklederken meydana geldiği kaydedilen...

PKK’ya yakın internet sitelerinde, geçen perşembe gecesi meydana gelen olayla ilgili PKK’nın bir açıklaması yer aldı. Olayın, örgüt mensuplarının 15 ton patlayıcıyı bir yerden bir yere naklederken meydana geldiği kaydedilen açıklamada, bunu engellemek isteyen ve çevreden de gelen köylülerin açtığı yoğun ateş sırasında fünyelerin isabet alması sonucu patlamanın gerçekleştiği ileri sürüldü.

PKK kamyonu kullanan kişinin 'patlayıcı yüklü kamyonu bir yerden başka bir yere taşıma görevini' icra ettiğini savundu. Açıklamada kamyonun Sarıkamış Köyü'nden Dürümlü Mezraası'nda hareket halindeyken köylüler tarafından engellenmeye çalışıldığı belirtildi. PKK’nın açıklamasında kamyondaki kişinin kimliğini söyleyip engellememelerini istediği, ancak köyden ve çevredeki köylerden gelen vatandaşların kamyonu takip edip ateş açtığı, fünyelerin isabet alması sonucu patlamanın yaşandığı, kamyon yakınındaki herkesin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Örgütün açıklamasında kamyondaki patlayıcının 'patlatılmak üzere düzeneklenmediği sadece nakledildiği' savunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!