PKK’dan operasyon açıklaması

PKK, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik muhtemel operasyonuna ilişkin, "ABD yaptığı açıklama ile gösteriyor ki, hem Rojava’nın işgal edilmesine hem de IŞİD'in sorumluluğunun Türk devletine verilmesine karar vermiş. ABD’nin...

PKK, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik muhtemel operasyonuna ilişkin, "ABD yaptığı açıklama ile gösteriyor ki, hem Rojava’nın işgal edilmesine hem de IŞİD'in sorumluluğunun Türk devletine verilmesine karar vermiş. ABD’nin kararının hiçbir ahlaki ve insani boyutu yoktur" açıklamasında bulundu.

Açıklamada "ABD yaptığı açıklama ile gösteriyor ki, hem Rojava’nın işgal edilmesine hem de IŞİD'in sorumluluğunun Türk devletine verilmesine karar vermiş. ABD’nin kararının hiçbir ahlaki ve insani boyutu yoktur. 100 yıldan beri devletlerarası çıkarlara kurban edilen Kürt halkı bir kez daha kurban edilmek isteniyor. Ancak bu sefer onların umduğu gibi olmayacak. Kürt-Arap-Asuri-Süryani halkları ve onların uluslararası alandaki gerçek dostları sonuna kadar soykırımcı sömürgeci Türk devletine karşı direnerek, kendi tarihlerini yeniden yazacaktır" denildi.

Açıklamada ABD'nin geri çekilirken IŞİD'in sorumluluğunu da Türk devletine bıraktığı öne sürülürken, "Erdoğan’ın bölge politikalarında mültecileri ve IŞİD çetelerini bir şantaj aracı olarak nasıl kullandığı çok iyi biliniyor. Duyarlı dünya kamuoyu, uluslararası kurumlar ve ülkeler bu büyük tehlike karşısında hemen harekete geçmelidir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor