PKK'nın kaçırdığı AA muhabirleri serbest bırakıldı

Anadolu Ajansı bugün saat 11.53'te 'Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Anadolu Ajansı adına haber takibi yapan 3 gazeteci PKK'lılar tarafından kaçırıldı, fotoğraf makinaları ve kameralarına el konulan gazeteciler bilinmeyen...

Anadolu Ajansı bugün saat 11.53'te 'Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Anadolu Ajansı adına haber takibi yapan 3 gazeteci PKK'lılar tarafından kaçırıldı, fotoğraf makinaları ve kameralarına el konulan gazeteciler bilinmeyen bir yerde tutuluyor' flaşı geçti.

Nusaybin ilçesinde haber takibi için bulunan Anadolu Ajansı'ndan muhabir Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve foto muhabiri Onur Çoban'ın cuma günü hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesine gittikleri ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi. Gazetecilerin orada bulunan PKK'lılar tarafından kaçırıldığı ve bilinmeyen bir adrese götürüldüğü öğrenildi.

BUGÜN SERBEST BIRAKILDILAR

Anadolu Ajansı ekibi bugün öğlen saatlerinde alıkonuldukları bölgede HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyet tarafından teslim alındı.

Fotoğraf makineleri ve kameraları teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AKP Sözcüsü Çelik: Alçakça bir eylem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde haber takibi yapan Anadolu Ajansı'nın 3 muhabirinin, hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Mardin'de PKK'nın 3 Anadolu Ajansı muhabirini kaçırması alçakça bir eylem. Gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas etmeye çalışıyorlar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise'nin Cesur Dansı!
Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!