Plajların en büyük sorununa çözüm! Şezlong yasağı geldi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, turistik bölgelerde deniz kenarındaki işletmelerde şezlonglarda yoğunluk yaşanmaya başladı. Ancak, bu bölgelerde yeni bir uygulama başlatıldı ve işletmeler artık her yeri kapatamayacaklar.

Yunanistan, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte turistik plajlarının düzenlenmesi konusunda önemli bir adım attı. Plajlardaki şezlong düzenlemelerini sıkılaştırarak çevresel koruma önlemlerini artırdı.

YASAKLAR GELDİ  

Artık Yunanistan'da bir plajın en fazla yüzde 30'u şezlonglarla doldurulabilecek. Geri kalan alan boş bırakılacak ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilecek geniş bir alan olacak. Koruma altındaki bölgelerde bu boş alan oranı yüzde 85'e çıkarılarak çevresel hassasiyetlerin daha da öne çıkarılması sağlanacak.

Denizle doğrudan teması engellememek adına, şezlongların kıyıdan en az 4 metre uzakta konumlandırılması zorunlu hale getirildi. Bu sayede insanlar, plaja erişimlerini engellenmeden denizin keyfini çıkarabilecekler.

DENGEYİ SAĞLAMAK İÇİN 

Ekolojik açıdan önem taşıyan bölgelerde şezlonglar tamamen yasaklanacak ve plaj işletmecileri artık bölgeyi temiz tutmakla da sorumlu olacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası
İşte tutuklanan polis müdürlerinin ifadeleri