Plakalarda Devrim: Barkodlu Yenilik!

Muğla'da plakalara 1 Ocak 2024'te başlayan barkod uygulamasıyla ilgili yönetmelik değişikliği, il kodu ile harf grubu arasına 15x15 mm kare kod ve 12 haneli seri numarası ekledi. Yeni düzenleme tüm tescil plakalarında geçerli olacak, ancak mevcut araçlarda plaka değişimi zorunlu değil.

Muğla'da 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği, plakalarda önemli bir dönüşüme işaret ediyor. Artık her tescil plakasında, il kodu ile harf grubu arasındaki alanda 15x15 mm ebadında kare kod ve 12 haneli seri numarası bulunacak. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı odalar tarafından basılan tüm tescil plakalarında bu yeni özellikler uygulanmaya başlandı. Mevcut araçlarda plaka değişimi zorunlu olmasa da, 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ilk defa yapılan tescil işlemlerinde ve plaka değişikliğini gerektiren her durumda, barkod ve seri numarası içeren plakalar kullanılacak. Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, bu düzenlemenin merdiven altı plaka basımını önlemeyi hedeflediğini belirterek, halkın endişe etmemesi gerektiğini vurguladı. Bu yenilikle birlikte, plakalardaki güvenlik ve takip imkanları önemli ölçüde artmış olacak.1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği. Muğla'da 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren plakalarda barkod sistemi uygulamasıyla ilgili önemli düzenlemeler yapıldı. Yönetmeliğin 35'inci maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan değişiklikle birlikte, plakalara il kodu ile harf grubu arasındaki alanda 15x15 mm ebadında kare kod ve 12 haneli seri numarası eklendi.

 

PLAKALARA BARKOD SİSTEMİ UYGULAMASI BAŞLADI

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı odalar tarafından 1 Ocak 2024'ten itibaren basılan tüm tescil plakalarında bu yeni özellikler bulunacak.

 

PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ ZORUNLU DEĞİL, YENİ TESCİLDE GEÇERLİ

 

Bu kapsamda, mevcut araçlarda kullanılan plakaların değiştirilmesi zorunlu olmamakla birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ilk defa yapılan tescil işlemlerinde ve plaka değişikliğini gerektiren her işlemde, kare kod ve 12 haneli seri numarası içeren plakalar kullanılacak.

 

ESNAF ODASI BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

 

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer, yeni sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Özer, devletin bu düzenleme ile amacının, merdiven altı plaka basımını engellemek olduğunu belirterek, 2 Ocak tarihinden itibaren Türkiye genelinde Noterler birliği, Emniyet Müdürlüğü ve Tüv Türk'ten gelen plakaların eşleştirilerek referans numarasıyla basımına başlandığını ifade etti. Özer, plakaların değişimine gerek olmadığını, sadece yeni alımlar, plaka kayıpları veya ağır kusurlu plakalarda değişiklik yapıldığını vurgulayarak, halkın endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.