Plug-in hibrit araçlar için ÖTV desteği geliyor! Sıfır araç almak isteyenler sabredin

Araç almayı hayal edenler sevinçten coşacak. Son alınan kararlarla daha ekonomik araçlara sahip olacaklar. Son günlerde alınan yeni kararlar araç sahiplerini memnun ediyor. Özellikle plug-in hibrit araçlara getirilecek ÖTV desteği detayları ön plana çıkıyor. Detaylar için aşağıya bakabilirsiniz.

Araç sahiplerini sevindirecek yeni açıklamalar devam ediyor. Yeni yasa taslağı, çevre dostu plug-in hibrit araçlara yönelik ÖTV desteği getirerek birçok değişiklik getirecek. Yeni ÖTV oranları dikkat çekerken, bu kararın Türkiye otomotiv pazarında yeniliklere yol açması bekleniyor.

ÖTV ORANLARI BELİRLENDİ

Yeni yasa tasarısı, çevreye duyarlı plug-in hibrit araçlara yönelik ÖTV desteği sağlıyor. Tasarı, kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olan ve sadece elektrikle 70 kilometre ve üzeri mesafe kat edebilen araçları kapsıyor.

Yeni ÖTV oranları şu şekilde belirlendi:

- 1600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayan araçlar için ÖTV oranı %30, aşanlar için ise %60 olacak.

- 1600 cm3'ü geçen ancak 1800 cm3'ü geçmeyen araçlar için ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayanlar %70 ÖTV'ye tabi olacak.

BU GELİŞMELER NE ANLAMA GELİYOR?

Son iki gün içindeki gelişmeler, bu yasa tasarısının BYD'nin Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırımla ilişkili olabileceğine işaret ediyor. BYD, otomotiv sektöründe önemli bir aktör olarak biliniyor ve Türkiye'de şarj edilebilir hibrit motorlu bir otomobil üretme hazırlığında olduğu ifade ediliyor.

HANGİ MODEL ÜRETİLECEK?

Otomotiv uzmanı Halit Bolkan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, BYD'nin Türkiye'de üreteceği modelin Seal U DM-i olabileceğini belirtti. Bu aracın, 1498 cc benzinli motoru, 80 km elektrikli menzili ve 20,5 g/km CO2 emisyonu ile yeni yasa taslağının kriterlerine uygun olduğunu vurguladı. Yakın zamanda bu konuda daha detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.

Bolkan'a göre, bu düzenleme Türkiye otomotiv pazarında önemli bir değişikliğe yol açacak ve çevre dostu araçların kullanımını teşvik edecek. Özellikle şehir içinde düşük emisyon değerlerine sahip araçların tercih edilmesini sağlayacak olan bu düzenleme, çevresel etkileri azaltmaya katkıda bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.