Polat çifti davasının sürülen eski savcısının cihazlarına el konuldu!

Dilan ve Engin Polat davasında görev alırken Erzurum’a tayini çıkan peşinden emeklilik kararı veren savcı Gökalp Kökçü’nün bütün özel eşyalarına el konuldu! Kişisel telefon, bilgisayar ve tablet gibi dijital materyallerine devlet el koydu!

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığından tutuklanan Dilan ve Engin Polat hâlâ gündemde. Gazeteci Barış Terkoğlu, geçtiğimiz haftalarda davanın eski savcısı Dilan Polat'ın emekliye ayrıldığını bildirmişti. Terkoğlu, bugün savcı Gökalp Kökçü'nün Twitter hesabındaki dijital materyallere soruşturma amacıyla el konulduğunu duyurdu. Terkoğlu, Gökalp Kökçühakkında başlatılan soruşturmalardan birinin de "iddiaların sızdırılması" ile ilgili olduğunu anımsattı.

POLAT ÇİFTİNİN ESKİ HAKİMİ

"Son dönemde Dilan Polat'ın dosyasıyla gündeme gelen ve hakkındaki haberlerin ardından ayrılan savcı Gökalp Kökçü. ile ilgili kritik gelişmeler yaşandı. Savcı Gökalp Kökçü Hakkında birden fazla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu soruşturması başlatıldı. HSK kaynaklarının edindiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında savcı Gökalp Kökçü'nin telefon, bilgisayar ve tablet gibi dijital materyallerine pazartesi günü incelenmek üzere el konuldu. Gökalp Kökçü "Hakkındaki soruşturmalardan birinde sızıntı iddiaları vardı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
Belediyeden yeni doğan bebeklere ilk altın! Başvurular bugün açıldı